Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.

Základní informace pro táborové děti

Termín konání: 15.7.2019 - 19.7.2019 -Slavičín
                           : 12.8.2019 - 16.8.2019 - Štítná nad Vláří

PŘIHLÁŠKA NA DĚTSKÝ TÁBOR PŘI CHARITĚ 2019.pdf

Přihláška je platná pro oba termíny táborů,stačí dolů do poznámky napsat termín a místo konání tábora.Pokud máte zájem o oba termíny táborů, je nutné vyplnit přihlášku 2x, vždy pro každý termín zvlášť.

Biskupové vyzývají k finanční sbírce na pomoc křesťanům na Blízkém východě

Čeští a moravští biskupové vydali výzvu ke sbírce na pomoc křesťanům v zemích Blízkého východu. Sbírka proběhne v neděli 26. května. Tato 6. neděle velikonoční je Dnem modliteb za pronásledované křesťany. Text výzvy bude přečten v závěru bohoslužeb o týden dříve, v neděi 19. května. "Láska k našim bratřím a sestrám nás nemůže nechat klidnými, když myslíme na ty, kteří pro Krista trpí," píší biskupové.

Sbírka potravin pomůže potřebným přímo v příslušném regionu

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Ceslostátní akce Sbírka postravin se koná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců v sobotu 18. května. Pomoci je možné také jako dobrovolník anebo z pohodlí svého domova. Partnerem sbírky je Charita Česká republika.

Postní almužna 2019 výsledky

Příměstský tábor při Charitě Slavičín

Tábor 3 - 2019Příměstský tábor při Charitě Slavičín

Návštěva kina jako odměna pro kolečníčky TKS 2019

Charita Slavičín připravila pro koledníky Tříkrálové sbírky 2019 jako projev poděkování za jejich dobrovolnou aktivitu filmové představení amerického animovaného hudebního filmu COCO z roku 2017, které se uskutečnilo dne 23. 2. 2019 v Kině Svět ve Valašských Kloboukách.

Zaměstnanecký grant KPMG

Z iniciativy zaměstnanců společnosti KPMG se sídlem v Praze 8 získala Charita Slavičín v roce 2018 Zaměstnanecký grant ve výši 29.000,- Kč. .............

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Koledníci z Jilemnice. Foto Jakub Žák

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Výsledky koledování TKS 2019 Charita Slavičín