Počátkem ledna Charita Slavičín tradičně vstupuje do nového roku přípravami na Tříkrálovou sbírku. Tříkrálová sbírka je dobročinná akce, kterou každoročně pořádá Charita Česká republika. Jedná se o největší dobrovolnickou akci u nás.

Sbírka se uskuteční první lednovou sobotu 5. ledna 2019, kdy koledníci již podevatenácté vyjdou do ulic města Slavičína a dalších obcí, které jsou v působnosti Charity Slavičín.

Do Vašich domovů za Vámi přijde 69 skupinek koledníčků se svými vedoucími, aby Vám všem přinesli radostnou zvěst Vánoc, narození Ježíše Krista a poprosili o dar pro pomoc lidem v nouzi. Finančními příspěvky lze přispět do úředně zapečetěné kasičky, opatřené charitním logem. Vedoucí skupinek jsou vybaveni průkazkami.

Hlavním posláním sbírky je upozornit na potřebné lidi kolem nás a pomoci jim. Na cestu koledníkům požehná Mons. Marian Dej již v pátek 4. ledna 2019 v kostele sv. Vojtěcha a Cecilie ve Slavičíně. Více informací o sbírce můžete pak nalézt na www.trikralovasbirka.cz.

Všem, kteří přispějí do sbírky, předem děkujeme.