1. ledna 2016 Aktuálně z Charity

Sladká výhra - projekt Tesco - Pomáháme s Vámi

„Pomáháme s Vámi“ – „Cesta k porozumění“ V letošním měsíci červnu rozhodovali zákazníci obchodů Tesco o 90 nejlepších dobročinných projektech, které měly získat finanční příspěvek na svou realizaci.

Cílem unikátního celorepublikového programu společnosti Tesco  „Pomáháme s Vámi“  je  podpořit lokální neziskové a příspěvkové organizace, jimž finanční odměna pomůže zrealizovat nominovaný projekt. Smyslem tohoto programu je přispět k rozvoji udržitelného rozvoje a ke zlepšení kvality života v regionech celé České republiky. Celkem byla v ročníku 2015 rozdělena částka 4.500.000,- Kč, kdy vítěz v každém z celkem 90 regionů získal prostřednictvím Nadačního fondu Tesco finanční příspěvek ve výši 50 tisíc korun. Hlasování probíhalo ve všech prodejnách Tesco v ČR od 1. června do 28. června a hned od prvního dne se dočkalo velké pozornosti.

     Do užšího výběru byla v našem regionu vybrána mezi tři nejúspěšnější, kteří v měsíci červnu soutěžili o přízeň občanů, Charita sv. Vojtěcha Slavičín. Do poslední červnové neděle dostali zákazníci obchodů Tesco za nákup nad 200 korun speciální žeton, který pak na označeném místě za pokladní zónou mohli vhodit svému favoritovi. V tomto období zákazníci a zaměstnanci provozovny TESCO Slavičín věnovali nejvyšší počet hlasů v podobě vhozených žetonů Charitě sv. Vojtěcha Slavičín.

Charita Slavičín na základě křesťanských hodnot poskytuje pomoc a podporu lidem v nepříznivých životních situacích prostřednictvím komplexu potřebných služeb. Jedním z jejích významných středisek, které se ve své činnosti věnuje podpoře a pomoci lidem s tělesným, mentálním nebo kombinovaným postižením ze Slavičína a okolí, jeDenní centrum Maják. Posláním DC Maják je prostřednictvím vhodných aktivit získat dovednosti, vedoucí k seberealizaci a samostatnosti uživatelů s ohledem na věk, typ a stupeň postižení. Toto zařízení slouží uživatelům formou denního pobytu ve všední dny, pomáhá klientům navazovat a udržovat sociální vztahy, uplatňovat svá práva. Věkovou strukturu tvoří zejména střední generace od 20 do 35 let.

Vítězný projekt Charity sv. Vojtěcha Slavičín Cesta k porozumění je věnován cílové skupině osob s mentálním a kombinovaným postižením, nově také pro klienty s poruchami autistického spektra, kteří po ukončení školní docházky hledají další možnost seberealizace a vzdělávacích aktivit. 

Finanční prostředky, získané díky tomuto projektu, poslouží k zakoupení speciálních pomůcek ke zlepšení vzájemné komunikace s klienty s mentálním postižením a s poruchami autistického spektra. Tyto moderní pomůcky budou využity k profesionální odborné péči o klienty a poslouží ke zkvalitnění vzájemného porozumění, usnadnění komunikace, rozšiřování sociálních kontaktů, směřujících k pomoci spontánnímu začlenění našich klientů do občanské společnosti.

Charita sv. Vojtěcha Slavičín vyjadřuje touto cestou velké poděkování všem hlasujícím občanům, kteří svými žetony podpořili projekt Cesta k porozumění, čímž se významně zasloužili o možnost jeho brzké realizace, projevili tak své sociální cítění, a především ochotu a vůli pomáhat.